Cégszolgálat Cégcsoport

0%-os iparűzési adó.
 
A gépjárműadó akár 20%-át is megtakaríthatja!
 
Székhelyszolgáltatás díjunk:
9.800 Ft+Áfa / hó
Garantáltan nincs több költség!
Nincs hűségnyilatkozat!

Kérdései vannak a székhelyszolgáltatással kapcsolatban?

Válasszon jól székhelyet, tudjon meg többet a legális megoldásokról és spóroljon iparűzési adót!

Gyakran Ismételt Kérdések

A legfontosabb kérdés: ez a szolgáltatás nem adócsalás?

Nem. Ön oda helyezi a cég székhelyét, ahová akarja, teljesen legálisan. Egyszerűen azért települ át, mert Egyházasdengeleg és Újlengyel polgármestere olyan körülményeket teremt a vállalkozásoknak, amelyek megkönnyítik azok működését. Ön minden adót bevall és befizet továbbra is, csak az iparűzési adó mértéke 0%-ra módosul.

Ha Budapesten folytatom a tevékenységemet, akkor nem Budapesten kell fizetnem iparűzési adót?

Nem, ez egy tévhit, aminek semmi alapja nincsen. Az iparűzési adónak semmi köze ahhoz, hogy Ön hol találkozik ügyfeleivel, hol szolgáltat. Az más kérdés, hogy ha van telephelyengedély-köteles tevékenység (pl. étterem, bolt, üzlet), akkor meg kell osztani a bevételeket a telephely és a székhely között. De az adott településen csak a kifejezetten a telephelyhez kapcsolódó bevételek után kell fizetni az iparűzési adót. Ha viszont nem szükséges a tevékenységéhez telephelyengedély az önkormányzattól, akkor egyáltalán nem kell ott telephelyet üzemeltetnie és iparűzési adót fizetnie.

Mi az iparűzési adó alapja?

Az iparűzési adó alapja a vállalkozás nettó árbevétele kamatbevételekkel, csökkentve az eladott áruk beszerzési értékének, közvetített szolgáltatásoknak költségével és az anyagköltséggel.

Kinek kell iparűzési adót fizetnie?

Ez önkormányzati hatáskör, iparűzési adót alapvetően minden helyi vállalkozásnak fizetnie kell, ahol az önkormányzat kiveti az iparűzési adót.

A NAV szedi be az iparűzési adót?

Nem. Volt egy rövid időszak 2010 elején, amíg ez így volt, de az új kormány visszahelyezte a az önkormányzatok hatáskörébe az IPA kivetést és beszedést is. A NAV nem foglalkozik iparűzési adóval. Csak az Önkormányzatok adóügyosztálya foglalkozik vele.

Minden székhelyszolgáltatónál van meghatározott hűségidő. Önöknél miért nincs?

Mi nem azért szeretnénk szolgáltatni Önnek, mert van mögötte egy felmondhatatlan szerződés. Hanem azért, hogy Ön elégedett legyen, és lássa, hogy megszolgáljuk a bizalmát. A mi szerződésünket bármikor felbonthatja. Még az sem számít hűségnyilatkozatnak, ha pl. kifizeti előre az éves díjat, mivel ha időközben felmondja a szerződést, a túlfizetett összeget visszafizetjük.

Mikortól él a 0%-os adó?

Attól a naptól, amikor a székhelyét áthelyezte. A cégbíróság is visszamenőlegesen jegyzi be a módosítást. FONTOS! A számítás viszont arányosítva van, tehát az egész éves IPA alapot kell időarányosan elosztani!

Miért éri meg egy településnek ingyen befogadni olyan cégeket, akik nem helyben tevékenykednek?

Mindenekelőtt a gépjármű adóért. Ez a bevétel ugyanis nagyságrendekkel felülmúlja az egyébként beszedhető iparűzési adó mértékét. Úgyhogy a jövőben nem kell tartani attól, hogy bármelyik település ezen változtatni fog.

Hányszor kell leutaznom Újlengyelbe a székhelyem ügyintézése miatt?

Egyszer sem, mindent az iparuzesiado.com intéz meghatalmazás útján. Egyszer kell eljönni a budapesti, belvárosi irodánkba, ahol ügyvédünk ingyenesen elkészíti a társasági szerződés módosítást és aláírjuk a székhelyszolgáltatási szerződést. Később is minden egyebet tud a budapesti irodánkban intézni.

Mennyire jogszerű áthelyezni a székhelyet egy településre, ahol 0% az iparűzési adó?

Kérjük, nézze meg a TV2 Tények adását, ahol a polgármester és adószakértő is nyilatkozik arról, hogy a szolgáltatás igénybevétele teljesen legális. Senki nem mondhatja meg Önnek, hogy hová helyezze a székhelyét. Indoklási kötelezettség nélkül bárhová helyezheti a székhelyét. Ha pedig valahová helyezte, akkor az adózás csak a törvény szerint mehet – ott adózik, ahová áthelyezte. Egyéb telephelyek esetén a törvény szerinti megosztásban adózik.

Én úgy hallottam, hogy ott kell megfizetni az iparűzési adót, ahol a bevétel keletkezik. Lehetséges, hogy a székhelyemet átteszem olyan településre, ahol 0%-os az iparűzési adó, mégis Budapesten is kivetnek rám jogosan iparűzési adót, pedig ott nincs telephelyem, fióktelepem, de Budapesten végzem a tevékenységemet?

Nem vethetnek ki Önre semmilyen módon iparűzési adót olyan helyen, ahol Önnek nincs székhelye, telephelye, fióktelepe. Akkor sem, ha ott folytatja folyamatosan a tevékenységét. Ezt a törvény egyértelműen kimondja.

Kell-e telephellyel rendelkeznünk ott, ahol a tevékenységünket folytatjuk?

Telephelyet (fióktelepet) kizárólag akkor kell létesíteni, ha az ott folyó tevékenységhez telepengedély szükséges az Önkormányzattól. Ha eddig nem kellett telepengedély a tevékenységéhez, akkor ezután sem fog kelleni és nem szükséges telephelyet bejegyeznie ott, ahol a tevékenységét végzi.

Szolgáltatásaink

9.800 Ft + Áfa / hó

0% IPA
Garantáltan nincs több költség

Nálunk NINCS hűségnyilatkozat!

9.800 Ft + Áfa / hó

0% IPA
sőt akár a gépjárműadó 20%-át is megtakaríthatja

Nálunk NINCS hűségnyilatkozat!

bruttó 10.000 Ft / hó

Iparűzési adó mentes helyen (0% IPA),
sőt akár a gépjárműadó 20%-át is megtakaríthatja

Nálunk NINCS hűségnyilatkozat!

Kapcsolat

A "Kész az üzenetem" gombra kattintva önkéntesen hozzájárulok az adatvédelmi szabályzat szerinti adatkezeléshez, mely hozzájárulásomat a szabályzatban leírt keretek között a Cégszolgálat Kft. mindaddig folyamatosnak tekintheti, amíg azzal ellentétesen nem rendelkezem.

Kapcsolat

A "Kész az üzenetem" gombra kattintva önkéntesen hozzájárulok az adatvédelmi szabályzat szerinti adatkezeléshez, mely hozzájárulásomat a szabályzatban leírt keretek között a Cégszolgálat Kft. mindaddig folyamatosnak tekintheti, amíg azzal ellentétesen nem rendelkezem.

Előnyeink

Szaktudás és tapasztalat

Több mint 10 éve nyújtunk székhelyszolgáltatást és egyéb cégeljárási szolgáltatást.

Hatékony ügyintézés

Automatizált folyamatokkal, online elérhetőséggel tesszük a székhely szolgáltatásunkat egyszerűvé Önnek.

Gyorsaság

Rugalmasság és gyorsaság jellemez minket. Már aznap szkennelve Önnél vannak a levelei.

Könnyen megközelíthető irodák

Központi helyen, jó parkolási lehetőséggel elérhető irodáink vannak.

Megbízható szolgáltatás

A működő, pályázó cégekre fókuszálunk.

Rólunk

A Cégszolgálat Kft-nél több, mint 20.000 cég alapításában és cég módosításában nyújtottunk már szakértői segítséget, cégalapításra és cégmódosításra szakosodott ügyvédeinkkel.

Magyarországon már több ezer cégnek nyújtottunk székhelyszolgáltatást, könyvelést, valamint legális adókönnyítési megoldásokat.

Telefonáljon vagy írjon most: +36 1 445 3300, kapcsolat@cegjog.net vagy jöjjön el személyesen irodánkba, ahol jogi tanácsadás keretében jogászunk válaszol minden cégalapítás, cégjog témában felmerülő kérdésére! INGYENES cégalapítás tanácsadással állunk szíves rendelkezésére, ha nálunk rendel cégalapítás vagy cégmódosítás szolgáltatást.

pexels-apunto-group-agencia-de-publicidad-7752878

Rólunk

Magyarországon már több ezer cégnek nyújtottunk székhelyszolgáltatást, könyvelést, valamint legális adókönnyítési megoldásokat.

Telefonáljon vagy írjon most:

+36 1 445 3300, kapcsolat@cegjog.net vagy jöjjön el személyesen irodánkba, ahol ingyenes tanácsadás keretében válaszolunk minden székhelyszolgáltatással kapcsolatban felmerülő kérdéseire.