Spórolja meg a gépjárműadó 20%-át is!

Iparűzési adó megosztásáról információk

Legtöbb kérdés ezzel a témával kapcsolatosan merül fel. Ügyfeleink között többségben vannak, azok, akik megosztják az iparűzési adót székhelyük és telephelyeik között. Így is tetemes megtakarítást lehet elérni.

Egy félreértést szeretnénk most eloszlatni: Nem a bevétel helye határozza meg az adózást! Ezt nagyon sokan hiszik így, de nem így van.

Mikor nem kell megosztani az iparűzési adót?

Ha nem szükséges máshol telephelyet fenntartani, csak székhellyel rendelkezik és Újlengyelbe kerül a székhelye, akkor a számláin is Újlengyel szerepel és Újlengyelben fog adózni – 0 százalékot. Függetlenül attól, hogy partnerei, vagy Ön merre található.

Mikor kell megosztani az iparűzési adót?

Ha szükséges fenntartani máshol telephelyet/telephelyeket (pl. étterem, bolt, gyár), akkor meg kell osztani az iparűzési adót.

Kétféle megosztási lehetőség van:

  1. Személyi jellegű ráfordítással arányos megosztás módszere
  2. Eszközérték arányos megosztás módszere

100 millió forint feletti adóalap esetén már nem a cég dönt, hanem a törvényben meghatározott képlet alapján kell a fenti két megosztás szerint kiszámolni.

Minden cégnél annyira egyedi a helyzet, hogy csak az Ön cégének ismeretében tudjuk pontosan megmondani és kiszámolni, hogy Önnek érdemes-e igénybe venni a szolgáltatásunkat.

A tanulmányunkat érdemes elolvasni, csak 3 oldal és részletesen, törvényi hivatkozással leírtuk a lehetőségeket, törvényi szabályozást. Töltse le itt!

Garanciánk

Azért, hogy ne érezzék azt az ügyfeleink, hogy mi minden áron el akarunk adni, vállaljuk, hogy ha nem takarít meg legalább kétszer annyit, mint a székhelyszolgáltatásunk díja, akkor a különbözetet visszafizetjük a szerződésben meghatározott feltételek alapján!

Ezért is szeretnénk átbeszélni a cége lehetőségeit, mert ha nem érhető el megtakarítás, akkor mi sem szeretnénk megkötni a szerződést.

Kérem, a jobb oldali kapcsolat mezőben adja meg telefonszámát és megbeszélünk egy személyes találkozót. Ez a tanácsadás ingyenes függetlenül attól, hogy megrendeli a szolgáltatásunkat.